A fogorvosnál hallottam egy dalt, és nem megy ki a fejemből azóta sem

Egy fogtömés miatt látogattam meg a kedvenc fogorvosomat Budapesten, de jó pár óra fejtörést okoztak nekem. Ugyanis hallottam egy számot itt a rendelőben, amit napokig nem tudtam kiverni a fejemből! De nem jutott eszembe sem a címe, sem az előadó, csak maga a dallam. Elég sokszor megesik velem az ilyesmi, nagyon rá tudok pörögni erre.

Furcsa, mennyire megváltoztak a dolgok. Emlékszem, régebben ha meghallottam, hogy fogtömés, levert a víz, legszívesebben menekültem volna, amerre csak lehetett, most pedig olyan lazán veszem, hogy a zenére figyelek a rendelőben.

Már nem félek a fogorvostól, nem pánikolok, mikor meghallom, hogy fogtömés. Régen addig halasztottam a fogorvos látogatását, amíg csak lehetett, próbáltam elkerülni a dolgot, amíg csak tudtam.

Most, hogy egy tényleg jó fogorvoshoz járok, mér nincsen semmi problémám ezekkel a dolgokkal. Egy modern, helyes kis rendelőbe járok, ahol a fogorvosok nagyon rendesek, és értik a dolgukat. Úgy be tudják tömni a fogamat, hogy az nem fáj utána napokig, nem esik ki folyton a tömés és nem kell minden hónapban kétszer visszajárnom, hogy cseréljék ki.

Amióta ebbe a rendelőbe járok, mér nem félek a fogorvosoktól, hiszen rájöttem, hogy ezt lehet jól is csinálni.

Sajnos genetikából adódóan is nagyon rosszak a fogaim, sokszor kilyukadnak, hiába mosom rendszeresen. Vannak ilyen emberek, sajnos ezzel együtt kell élnem.

A sokszor lyukas fogaimmal nem mentem időben orvoshoz, így azok tovább lyukadtak, az így szanaszét lyukadt fogat nem mindig tudták megmenteni, és amikor igen, akkor sem lett szép a megoldás.

A fogorvosbudapest.info oldalon olvastam először arról a technikáról, mikor tulajdonképpen egy betétet tesznek a fogba, nem a hagyományos módon tömik be benne a lyukat. Igaz, ez a technológia sokkal drágább a hagyományos tömésnél, de esztétikailag sokkal szebb a végeredmény.

Ebben a folyamatban a fogorvos mellett egy fogtechnikus is részt vesz, aki gondoskodik róla, hogy ez a betét a lehető legjobban, legprecízebben illeszkedjen a fogon levő lyukba. Az így kapott végeredmény szép, és tartós. Mivel jobban illeszkedik a fogba a betét, nem mennek be alá az ételmaradékok, mint a tömés esetén, és nem is esik ki olyan könnyen.

Mikor megláttam, hogy van ilyen lehetőség is, nem haboztam, egyből felhívtam a fogorvosbudapest.info oldalon látott telefonszámot, és foglaltam is egy időpontot konzultációra.

Maga a rendelő Budapesten van, egy jól megközelíthető helyen Barátságos hely, nem olyan, mint a gyerekkoromból ismert rémes fogászatok.

A konzultáción átbeszéltük, hogyan is fog zajlani a betét berakása, mire kell figyelnem, mikor kell majd visszajönnöm, Részletesen elmesélte az orvos, hogy mi fog történni, így nem tűnt olyan félelmetesnek a beavatkozás sem.

Annyira jól sikerült a fogam ilyen módon történő tömése, hogy eldöntöttem, ide fogok járni.

Ez a technológia sokkal drágább, mint a sima fogtömés, amit eddig is ismertem, de megéri olyan fogak esetén, amiken nagyon sok vagy nagyon nagy a lyuk, mert tartósabb és látványra is sokkal kellemesebb.

Most már bármilyen fogászati beavatkozásra van szükségem, ide jövök. Itt megbízom az orvosokban, minden kis beavatkozást, vizsgálatot a legprecízebben végeznek el akkor is, ha mondjuk csak egy sima fogtömés miatt érkezem hozzájuk.

Nagyon meg vagyok elégedve velük és eddig tényleg az volt a legnagyobb bajom itt, mikor a recepción meghallottam azt a bizonyos számot, amit napokig nem tudtam kiverni utána a fejemből. De aszt hiszem, ennek inkább örülnöm kellene.