Nálunk ez az eszköz és a zene kombinációja a gyógyír

Tavaly óta már én is nagymama lettem, hiszen a fiaméknak gyermeke született. A kisfiú jó egészségnek örvend, aminek nagyon örülünk, mostanában viszont nagyon sokat szenved, mert jön a foga.

Eddig ha sírt, sikerült mindig azzal megnyugtatni, hogy zongoráztam neki, ha ott voltak nálunk. Nagy örömmel tölt el, hogy ennyire szereti a zenét, szeretné is majd megtanítani hangszeren játszani, ha kicsit nagyobb lesz. De mostanában a fájdalmát már nem tudta egyedül legyőzni a zene.

Fel is hívtam az egyik barátnőmet, hogy megkérdezzem, az ő unokájának mi használt fogzásra, és ő ajánlotta a rágómakit.

Miután letettük az első dolgom az volt, hogy rendeljek egy makit.

Megmondom őszintén, nem igazán szeretek az internetről rendelni, de ez az oldal nagyon átlátható volt, és jó, hogy minden termék mellett lehetett olvasni véleményeket, hogy másnak mennyire vált be ez a dolog. Megnyugtatott, hogy mások gyerekének is jó megoldás volt ez fogzásra, és hogy lényegében egy negatív kommentet sem találtam.

Pár nap múlva meg is érkezett a termék, és pont olyan volt, mint a képen! Annak pedig kiváltképp örültem, hogy ennyire gyorsan megérkezett, mert így nem kell tovább szenvednie a kicsinek.

A rágómakiról bővebben

Nagyon jó anyagból készült egyébként, elég tömör, és a maki fején hátul olyan, mintha egy fogkefe lenne, ez már előre készíti őt a fogkefe használatra szerintem, és masszírozza is a kis ínyét.

A menyem kent a maki fejére ilyen gélt, ami csillapítja a fájdalmat és kis idő után meg is nyugodott a gyerek. A kis dudoroknak köszönhetően egyébként akár észrevétlenül is rákenhetjük a gélt, ha a gyerek ódzkodna tőle különben.

A menyem nagyon hálás volt, hogy sikerült egy ilyen szuper dolgot találni.

Jobban utánaolvastunk, és rájöttünk, hogy tisztítani is nagyon egyszerű ezt a rágókát, mert mosógépben is mosható, valamint a sterilizátor is használható hozzá.

És egyébként szép is, volt többféle, de én egy klasszikusabbat választottam. Nem kell ezt túlgondolni, némelyik rágóka olyan csúnya túldíszített, ez viszont nagyon barátságos.

És legalább sokáig tudja használni is majd, mert 3 éves korig ajánlják. Ahogy nézem a minőségét, elég jó, szóval nem hiszem, hogy egyhamar tönkre fog menni.

Továbbá, mivel megfelelő méretű, nem tudja lenyelni se a gyerek vagy elhagyni. Szerencsére nem szétszedhetős és feltűnő is ahhoz, hogy eltűnjön, ha kirepül a babakocsiból vagy ilyesmi.

A kialakításának köszönhetően még az is fejlődik, ahogy fog a gyerek a kis kezével. Mióta van ez a maki sokkal ügyesebben nyúl dolgokért.

Vannak az oldalukon a makihoz kapcsolódó egyéb termékek is.

Többek közt például tálkák, ami nagyon jó, mert ugyanaz a makis minta van azokon is, mint a rágókán, tehát szimpatikusabb lehet a gyereknek. Sokkal hamarabb meg is eszi azt, ami a makis tálban van, mint azt, ami csak valamilyen sima tányéron vagy tálban. Jó ötlet volt, hogy ezeket is elkezdték gyártani, mi már kettőt is rendeltünk belőle a picinek.

Az ár se mindegy

Nagyon szupernek gondolom, hogy már ilyen jó minőségű rágóka is kapható elérhető áron. Abszolút megéri beruházni rá, ha nem akarjuk, hogy tovább szenvedjen a gyerek. Ha ezt rágja, miközben zongorázom neki, mindig kivétel nélkül megnyugszik, tehát sikerült célt érni.

Bátran ajánlom tehát nektek is!