Klíma nélkül házibulit sem érdemes rendezni

Néhány barátommal egyetemre mentünk a fővárosba és közösen béreltük a lakást. Az épület elhelyezkedésre nagyon jó volt, a környék is tetszett. A lakás éppen elég volt arra, hogy mindenkinek legyen saját tere, viszont közösen is tudtunk időt eltölteni a hatalmas nappaliban. Egy baj volt, ami nem sokkal az után tudatosult bennünk, hogy beköltöztünk az, hogy a lakásban nagyon meleg volt még este is. Persze azon a szeptemberen igazán kedvező volt az időjárás, viszont az ablakok nyugati fekvése mit sem segített a helyzeten.

Mi is mint minden más ismerősünk azon gondolkodtunk, hogy házibulit tartunk karaokéval, ahova meghívjuk új és régi barátainkat. Egy nagy gond volt, a hőmérséklet. Mégsem tarthattunk fürdőruhás bulit az ötödiken. Tanakodtunk az egyetemen, hogy mitévők legyünk, míg egy felsőbb tagozatos diák azt mondta, hogy menjünk fel a klimaglobal.eu weboldalra, ahol biztosan megtaláljuk majd, amire szükségünk van.

Hogyan válasszuk ki a megfelelőt

Egyetemistaként nem sok mindent tudtunk a klíma rendszerekről, viszont a weboldalon minden lépésről lépésre volt levezetve, ezért könnyű volt megérteni. Több szempontot is figyelembe kell venni a megfelelő klíma kiválasztásakor, főként a helyiség vagy helyiségek méretét valamint, hogy mennyit szánunk rá. A klimaglobal.eu kérdésekkel segít a helyes válasz megtalálásában és lehet, hogy keresel valamit, viszont mégis valami másra van szükséged.

Nagyon sok érdekes dolog is le van írva a weboldalon, mint a klíma működési elve. Végül is jó ha tisztában vagyunk vele. Fogalmam sem volt róla, hogy a klíma gázokat párologtat és ez hőelvonással jár és így képes lehűteni a levegőt. Ezek után a klíma részeiről is olvashatunk és megtudhatjuk, hogy többek között a kompresszor vagy a kondenzátor, hogyan segít abban, hogy a friss és hűvös levegőt élvezhessük otthonunkban.

A klimaglobal.eu-n mono vagy multi klíma közül tudunk választani, attól függően, hogy egy vagy több egységet kívánunk elhelyezni a lakásban. Az oldalon öt féle kivitelezés is elérhető. A leginkább megszokott oldalfali klíma ezen kívül parapet, légcsatornázható, mennyezeti valamint mobil klímák.

Ha van lehetőségünk, hogy a falon vagy mennyezeten helyezzünk el klímát, akkor csak az otthonunk méreteit és elrendezését kell figyelembe vennünk. Ha viszont erre nincs lehetőség, mert béreljük a lakást vagy egyéb okokból kifolyólag, akkor a mobil klíma remek megoldás lehet számunkra.

Működési költségek

Persze itt nem csak a villanyszámlára kell gondolni. A klimaglobal.eu több mindenre fel hívja a figyelmet. Ha olcsóbb klímát veszünk az gyengébben fog működni és valószínűleg többször is kell javítani. Viszont otthonunkban a nyílászárókra is oda kell figyelnünk, hiszen csak akkor tudjuk tartósan lehűteni a lakást, ha a levegő bent is marad. Ha a hűvös levegő elillan, akkor a klíma folyton azt érzékeli, hogy hűtésre van szükség és nem kapcsol ki, ezáltal a villanyszámla is magasabb lesz. Milyen logikus, pedig sokan nem is gondolnak bele, mint ahogy én sem tettem.

Természetesen mi mobil klímát választottunk és nagyon meg voltunk elégedve a kiszállítással. Szerencsére a klimaglobal.eu arra is felhívta a figyelmünket, hogy mik a hátrányai egy mobil klímának egy hagyományossal szemben, ezért nem vettünk zsákba macskát. A karaoke est nagyon jól sikerült. Kiderült, hogy többen küzdenek hasonló problémával, viszont mi már tudtunk, hogy kit ajánlunk bizalommal.