A Led Zeppelin hallgatása egészséges

Amikor nagyon kilátástalannak érzem a helyzetemet, mindig a zenéhez fordulok: nem tudok még egy olyan művészeti ágat mondani, amelynek alkotásai ilyen intenzíven hatnának rám: sem egy Salvador Dalí-festmény, sem pedig egy József Attila-vers nem üt meg annyira, mint egy komoly-, vagy könnyűzenei darab.

Ezzel most valószínűleg nagyon megbotránkoztató dolgot mondtam, és a műértők mindjárt nekem esnek a kritikus vasvilláikkal, mintha én magam éppen a művészet lényegét nem érteném. Szerintem valahol érti azt mindenki, csak épp mindenkiben más az a “lényeg”, és valójában hiába is próbáljuk meggyőzni egymást, hogy “mi a legfontosabb”, hogy “mi a legjobb”, az egyéni meggyőződésekre vajmi kevés ráhatásunk van.

Manapság legfőképp Led Zeppelint szoktam hallgatni: meglehetősen nosztalgikus számomra a zenéjük, olyan, mintha a dallamaik révén visszarepülhetnék abba az időbe, amikor a lehető legremekebbül éreztem magam.

Érdekes módon, ez a nosztalgikus felszállás, annak ellenére is működik, hogy csak 25 éves vagyok.

Pár hete azonban – amikor a szokásos délutáni utamat róttam munka után – intenzív fejfájás vett rajtam erőt. Pár perc múlva fordult egyet velem a világ, és egy picit homályosan is láttam az émelyítő, utcai forgatagban.

Hazaérve, úgy voltam vele, hogy nem szabad félvállról venni egy ilyen rosszullétet, legyen az bármilyen átmeneti is. Pár nappal később be is jelentkeztem vérvételre a háziorvoshoz, ahol kiderült, hogy van egy kis vitaminhiányom.

Az orvos azt mondta, hogy ne ijedjek meg, aggodalomra semmi ok, hiszen semmilyen életveszélyes eltérés nem mutatható ki a vérképemből.

Azt tanácsolta, hogy kezdjek el multivitaminokat szedni.

Az internetes kereső segítségével bukkantam rá a netbiobolt.hu nevű oldalra, ahol a multivitaminok színes univerzuma fogadott: találtam ott külön nőknek, valamint gyerekeknek készített multivitamint, na és persze a férfiak sem maradtak ki a sorból.

A netbiobolt.hu-n bárki megtalálhatja a számára legideálisabb multivitamint: a gyerekeknek külön ízesített verzió is rendelkezésre áll, hogyha éppen a “rossz íz” miatt vonakodnának bevenni az orvosságot.

Ezen külön mosolyogtam: a cukorkának álcázott (egyben olyan ízű is) vitamin ötlete igen elmésnek tűnt számomra.

A netbiobolt.hu-ról világosan kiderül, hogy a különféle multivitamin-készítmények milyen hatékonyan vehetik fel a harcot azokban az esetekben, amikor szervezetünk valamilyen ásványi anyag-, illetve vitaminhiányban szenved.

Ahogyan az orvos is mondta, ezekben a helyzetekben nem kell megijedni: az ilyen hiányállapotot könnyedén kiválthatja valamilyen diéta, vagy akár egy nem megfelelő étrend is.

Nálam valószínűleg, az utóbbi volt a ludas, mivel egy jó ideje nem igazán ajándékoztam meg a testemet semmilyen gyümölcs elfogyasztásával. Ráadásul, szándékosan vontam meg magamtól ezt az “örömöt”, mivel ki nem állhatom a gyümölcsöket.

Szerencsére, szintén megtudtam a weblapról, hogy multivitaminok révén akár összetett problémákat is képesek lehetünk kezelni: hatóanyagaik révén ugyanis maximálisan feltölthetjük a szervezetünk megfelelő működéséhez elengedhetetlen vitaminszintünket.

Ilyen gazdag informálódás után meg is rendeltem a netbiobolt.hu egyik termékét, amely tökéletesen be is váltotta a hozzá fűzött reményeket: soha többé nem szédültem meg Led Zeppelin hallgatása közben.