Egy hobbizenész otthonában is jól jön a hőszivattyús fűtésrendszer

Zenélni nem csak egy hobbi, hanem kitűnő relax tevékenység is, ez már régóta ismert tény. Igaz, hogy ha valaki hivatásszerűen csinálja, az már kevésbé pihentető olykor, de ez elég keveseknek adatik meg. Én csak a barátaimmal szoktam összejárni zenélgetni a szabadidőmben, csak amolyan öregfiús rock ‘n roll stílusban. Főleg feldolgozásokat játszunk, de van pár saját szerzeményünk is. Igazából mindannyian dolgozó, családos emberek vagyunk, szóval ezt tényleg csak a zene puszta öröméért csináljuk, és ha volt is pár kisebb fellépésünk, azt se gázsiért csináltuk, csak a buliért, hangulatért. Emellett ez egy remek alkalom, hogy időről időre összefussunk, beszélgessünk, eszmét cseréljünk. Így tudtam meg, hogy a dobosunk hőszivattyús fűtésrendszer kivitelezése és beüzemelése előtt áll, engem pedig nagyon érdekelt a dolog.

Egy ideje már kacérkodtam a gondolattal, hiszen egy hőszivattyús fűtésrendszer amellett, hogy környezetkímélő, megújuló energiát használ, még kifejezetten gazdaságos módja is a fűtésnek. A dobosunk ebben csak megerősíteni tudott, és elmondta, hogy hozzájuk egy levegő-víz hőszivattyú lesz beszerelve, mert az az a típus, amit akár egy kis kerttel rendelkező házhoz is bármikor be lehet építeni, és még különböző önkormányzati engedélyek sem kellenek hozzá. A hőszivattyús fűtésrendszer kültéri egysége, hasonlóan egy klímaberendezéshez, kivonja a hőenergiát a külső levegőből, és a belső, padlófűtésben keringő vizet melegíti fel vele. Eddig gázkazánnal fűtötték az otthonukat, de mint mondta, elege lett az egyre magasabb rezsiköltségekből. A hőszivattyú ezzel szemben csak áramot fogyaszt, és azt se sokat, így nagyon jó arányban lehet vele egész nagy területet kifűteni.

Azt is megosztotta velem, hogy egy Győrben székelő céggel szerződött le, akik kifejezetten hőszivattyúkkal foglalkoznak, és számos különböző méretben és típusban értékesítenek ilyen berendezéseket. El is küldte nekem üzenetben az oldalukat, hátha egyszer mi is belevágnánk a dologba. Mint mondta, kifejezetten elégedett a szolgáltatásukkal, nagyon figyelmesek és körültekintőek, minden zökkenőmentesen zajlott eddig. Otthon aztán mindezt elmeséltem a feleségemnek, és azt kell mondanom, kifejezetten felcsigázta egy hőszivattyús fűtésrendszer gondolata. Most ott tartunk, hogy kalkulálunk, osztunk-szorzunk, és igyekszünk kitalálni, mikor vághatunk bele mi is leghamarabb. Így, hogy a barátom ajánlotta nekünk ezt a vállalkozást, már arra sincs gond, hogy kikutassuk a legjobbat. Amint eljön az alkalom, mi is felvesszük velük a kapcsolatot, és nekikezdünk a hosszadalmas, de nagyon kifizetődő beruházásnak.