Egy baj van a rockerekkel: túl sokat isznak

Imádok zenét hallgatni, odavagyok a muzsikáért, ha pedig koncertre megyek, az kicsit olyan, mintha a mennyországba jutnék. Maga az egész rock’n’roll életstílus is rendkívül vonzó számomra a maga szabadságával és felelősség nélküliségével. Egy valami van azonban, amit nem tudnék csinálni a rocker életből: az állandó alkoholfogyasztást.

Nem véletlenül lesz a zenészek nagy hányada egy idő után alkoholista vagy drogfüggő, pedig számukra is van megoldás. A felepulok.hu ugyanis azt tűzte ki céljául, hogy minden alkoholfüggőségben szenvedőt kigyógyítson ebből az állapotból. Vagy legalábbis megpróbálja kordában tartani, kezelni a tüneteit. Az alkoholfüggőség az egyik olyan betegség, mely nemcsak a testet, de a lelket is tönkreteszi.

28 napos program a józanságért

A felepulok.hu saját Addiktológiai és Családkonzultációs Központjában, 28 napos program keretében kísérli meg az alkoloholizmusból való kigyógyítást. A felepulok.hu szakemberei maguk is gyógyult alkoholisták, így saját bőrükön tapasztalták meg ezt a szörnyű addikciót. Ennek köszönhetően viszont teljes empátiával, szeretettel és odaadással fordulnak a páciensek felé. A 28 napos program a Minnesota-modellen alapul, mely Amerikából származik és a tengerentúlon már több évtizedes hagyománya van a függőségek kezelésében.

felepulok.hu

Ezért hatékony a Minnesota-modell

A Minnesota-modell különlegességét az adja, hogy a programban részt vevő orvosok mellett a program gerincét a saját élménnyel rendelkező önkéntesek vagy fizetett mentorok adják. Kiemelendők továbbá a 12 lépéses önsegítő csoportok, melyeket hasonló függőségi szinten lévő és szemléletű gyógyulni vágyók alkotnak. A programot további elemek is színesítik, a csoportterápiák mellett előadások, tanácsadások is szolgálják a gyógyulást. Utóbbi nemcsak a bentlakók, de azok családtagjai számára is elérhetőek hétvégente. Hiszen a gyógyulás feltétele az elfogadó, támogató családi légkör. Vannak továbbá napi olvasócsoportok is, a 28 nap alatt megvitatásra kerülnek az egyes csoporttagok élettörténetei, valamint támogatják a rekreációt is mozgással, sporttal, szervezett kirándulásokkal.

Az alkoholizmus családi betegség

A programra való jelentkezés nagyon egyszerű: egy állapotfelmérésre kell először elmenni, aminek eredményét követően eldöntik, ki, melyik csoportba kerül, valamint közlik a várható indulás időpontját és a program további részleteit. A program az államilag szervezett eseményeknél jóval rövidebb és hatékonyabb is. A bentlakásnak és a sűrű napirendnek köszönhetően közel egy hónap alatt látványos lehet a javulás, ami a tanult eszközöket alkalmazva a betegek egész további életét egyensúlyban tartja majd.

A felepulok.hu csapatánál nemcsak a programban való részvételre van lehetőség, egyéni terápiákon és a hozzátartozóknak szóló tanácsadáson is részt lehet venni. Mivel a legtöbbször a családtagok ismerik fel elsőként, hogy itt bizony baj van, szerepük megkérdőjelezhetetlen. Sokszor azonban nem tudják, hová is fordulhatnának segítségért. Erre a legjobb a felepulok.hu. Hiszen pontosan olyan emberek tudnak segíteni a programban akik maguk is végigmentek ezen a nehéz úton.

A felepulok.hu árai abszolút megfizethetőek, az egyéni konzultációs, a családi tanácsadás és az állapotfelmérés költségei 15 és 25 ezer forint között mozognak. A 28 napos program ára ennél húzósabb, de tartalmazza a szállást, a teljes ellátást, valamint az előadásokon, csoport- és egyéni terápiákon, valamint a szabadidős tevékenységeken való részvétel lehetőségét is, így abszolút reális.

Azt gondolom, senkinek sem kell árnyékban, függőségekkel élnie. Még a zenészeknek sem. Lehet anélkül is jó zenét és előadást csinálni, hogy valaki az alkoholhoz nyúlna.