A maratonhoz elengedhetetlen egy minőségi futócipő és a zene

Tavaly úgy éreztem, hogy muszáj feldobnom az életemet azzal, hogy valami új kihívást adok magamnak. és azt meg is ugrom. Ezért azt találtam ki, hogy lefutok egy maratont. Korábban nem tartozott hobbijaim közé a futás, de mindig is el akartam kezdeni, és úgy gondoltam, könnyebb lesz, ha valamilyen cél is lebeg előttem ezzel kapcsolatosan.

Hamar rájöttem, ahhoz, hogy kitartóan tudjak futni három dologra van szükségem: kellő mennyiségű folyadékra, egy minőségi futócipőre, és zenére.

Zenehallgatás közben mindig sokkal jobban teljesítek, így nem volt kérdés, hogy ehhez is szükségem lesz rá, azt viszont nem tudtam, milyen futócipőt lenne érdemes venni.

A cipoteszt.hu volt az az oldal, ami megoldást kínált a problémámra

Nagyon örültem, hogy rátaláltam erre az oldalra, mert itt nagyon sok minőségi darab jellemzőit olvashatom el. Az cipoteszt.hu -n, ahogy a neve is mondja, olyan cipők találhatók, amiket teszteltek, és ezt követően formáltak véleményt róla.

A cipők kategóriákra bontva jelennek meg, vannak például utcai és terep futócipők is. A keresést ár és márka szerint is tudjuk szűrni, így könnyen megtalálhatjuk azt, amit keresünk. Ha pedig még nincs egy előre kiszemelt cipőnk, aminek csak az értékelését szeretnénk elolvasni, akkor is jó helyen járunk. Hiszen olyan részletekbe menően is tudunk keresni, hogy figyelembe vesszük a talpvastagságot, vagy akár a súlyt. Ezen felül azt is be tudjuk állítani mire, és hogyan használnánk, így egészen biztos olyan cipőket fog kidobni az oldal, ami megfelel az igényeinknek.

Sokan azt hiszik, hogy webshopról van szó, pedig nem!

Első blikkre azt hittem, azért van ennyi jó értékelés itt, mert webshop, de ennek az oldalnak valójában az a funkciója, hogy cipőkről szolgáltasson hiteles információt, de ez szimpatikus nekem.

Amikor viszont kiválasztunk egy cipőt, azt is le tudjuk ellenőrizni az oldalon, hogy honnan érdemes megrendelnünk, hol olcsóbb és hol érhető el az a méret, amire szükségünk lenne. Tehát egyúttal össze is köt minket egy webshoppal.

És hogy értékelnek? Hogy döntik el, hogy az egyik cipő jobb, mint a másik?

A cipőket különböző szempontok alapján értékelik, mint például a párnázottság, légáteresztő képesség, rugalmasság, tapadás, ár/érték arány stb. Minden említett kategóriában kap az adott cipő egy pontszámot, majd ezeket összevetve kapja meg a teszteredményét, ami ugyancsak egy szám 1-10 -ig terjedően.

Ha pedig hezitálnánk, hogy melyik cipőt éri meg inkább választani, akkor össze is hasonlíthatjuk egy, vagy akár több cipővel. Így világossá válik számunkra, mely szempontokból jobb egyik-másik cipő. Ezt a funkciót én is igénybe vettem a választás során, így sokkal könnyebb dolgom volt.

Gyorsan sikerült döntenem, és elégedett is vagyok azzal, amit kaptam!

Engem meggyőztek!

A cipő, amit végül megrendeltem semmiben nem tér el a leírtaktól, és célomnak tökéletesen megfelel! Tavasszal végig ebben futottam, és végül ebben mentem el ősszel is lefutni egy kisebb maratont. Mindezek után, a cipő még mindig nagyon jó állapotban van, kifejezetten strapabíró, kényelmes és rugalmas. Hiába futottam benne nagy hőségben is, légáteresztő képességének köszönhetően nem sült bele a lábam.

Remélem, még egy jó darabig nem kell majd új cipőt rendelnem, de ha erre kerülne a sor idővel, akkor is biztos az lesz az első dolgom, hogy megnézem a cipoteszt.hu -n, mit írnak róla, és van-e kategóriájában nála jobb!