A gitárosunknak autósiskola kellett, ajánlottam neki egy jót

Zenélni nagyon jó, ezt már gyerekkorom óta tudom. Az általános iskolai énekórák része volt, hogy szolmizálni, énekelni és furulyázni tanultunk, ekkor jöttem rá, mennyire jó is, amikor többen egyszerre létrehozunk valamit, amit zenének neveznek. Persze később komolyabb irányba fordultam, és a zongora lett a nagy szerelmem. Azóta felnőttem, a magam ura lettem, de a muzsika szeretete velem maradt, és manapság is nagyon szívesen ülök le lazításképpen kicsit klimpírozni. Sőt, egy zenekarhoz is csatlakoztam, akikkel afféle örömzenét csinálunk csak, semmi komolyat. Arra jó, hogy levezessük a feszültséget, jó társaságban legyünk és együtt foglaljuk el magunkat kreatívan. Ilyenkor persze a zenén kívül számtalan egyéb téma is előkerül, akár magánéleti, akár szakmai. Mi mindig tudunk egymáshoz fordulni. Így történt, hogy a gitárosunk elpanaszolta, hogy autósiskola keresésben van, mivel már nem tudja tovább halogatni a dolgot. Korábban is említette már, hogy sosem tanult meg vezetni, de nem is igen érezte szükségét. Most viszont segítség kellett neki, én pedig kapva kaptam az alkalmon!

Igaz, hogy nekem már évek óta megvan, és amikor szükséges, akkor tudok is biztonságosan vezetni, de ehhez az kellett természetesen, hogy egy remek autósiskola oktasson, akiknél öröm volt tanulni. Szóval ezekkel a jó tapasztalatokkal felvértezve ki is kerestem rögtön a Fordulat autósiskola weboldalát a telefonomon, és átdobtam neki üzenetben. Mondtam is neki, hogy én őket ajánlom, mert csak jót tudok róluk mondani. Erre kiderült, hogy a dobosunk is náluk volt pár évvel előttem! Kicsi a világ! Tény, hogy Budapesten sok hasonló iskola van, így elég nagy a konkurencia, de pontosan emiatt nem mindegy, kihez is fordulunk. A szóban forgó autósiskola amellett, hogy jelentős tapasztalattal bír az oktatás terén, igen sokoldalú is! Ha valaki szeretne, mindegyik motor-kategóriára is le tudja tenni náluk a jogosítványt, sőt, vezetéstechnikát is oktatnak! Ez azért különösen hasznos, mert friss papírral egyáltalán nem biztos, hogy rendelkezel azzal a tudással és gyakorlattal, ami a forgalomban való részvételhez szükséges. Így viszont elsajátíthatsz olyan fogásokat is, amiken adott esetben a testi épséged múlhat!

Gitáros barátunk rettentő hálás volt a tippért, mert azt se tudta hirtelen, hol kezdje az autósiskola utáni kutatást. Így viszont rögtön megkapta a legjobbat, úgyhogy már csak annyi van hátra, hogy regisztrál, jelentkezik, és kellőképpen felkészül a vizsgákra. Elsőként természetesen neki is a KRESZ-vizsgán kell átesnie, enélkül nem is lehetséges akár egy métert is vezetni. Ő, mivel elfoglalt ember, az online tanfolyamot választotta, mert így sokkal jobban be tudja osztani az idejét. Természetesen ez az ő döntése, ebbe nincs senkinek beleszólása. Ennek a megtanulása még lehetséges így is, nem úgy a gyakorlat. Elég érdekes is lenne online, szimulátoron megtanulni a dolgokat… Viccet félretéve, másnak is csak ajánlani tudom a Fordulat Autós-Motoros Iskolát, mert szerintem fővárosi, de talán országos viszonylatban is ők az egyik legjobb autósiskola.