Zenével az autómosás is élvezet

vízmentes autómosás

Mióta tizenöt éves koromban rászoktam a fülhallgatós zenehallgatásra, azóta elképzelhetetlen számomra, hogy bármit is anélkül a csináljak. Ha például, sürgető késztetést érzek, hogy magamhoz vegyek valamilyen édességet, és ehhez át kell ugranom a szemben lévő éjjel-nappaliba, akkor sem lépek ki a lakásajtón egészen addig, amíg a cselekvéshez illő zenét nem sikerül kiválasztani. A zenehallgatás számomra nemcsak magabiztosságot jelent, hanem nyugalmat is: olyan helyzetekben is képes ellazítani, ahol a legkevésbé sem jutna eszembe a „lazaság” kifejezés.

Mindebből kifolyólag nagy szomorúságot okozott számomra, hogy két – általam valamiért nagyon kedvelt – tevékenység közben a zenehallgatás megvalósítására úgymond esély sincs: úszás, illetve autómosás közben.

Az úszásnál teljesen érthető a probléma, viszont az autómosásnál, akár megoldható lenne. Azonban az utóbbinál a probléma már nem magával a vízzel van, hanem az autómosó automaták fülsiketítő robajával. Fülhallgató legyen a talpán, aki azt túl tudja harsogni! Talán, ha létezne vízmentes autómosás, akkor nem kellene ilyeneken törni a fejem.

Ettől az ötlettől vezérelve utána is néztem mindenféle olyan autómosó technikának, amely víz nélkül is kivitelezhető. Legnagyobb meglepődésemre több találatot is feldobott számomra az internetes kereső, de én az első linkre kattintottam rá, amely a safety wash termékeit kínálta fel számomra. A meglepettségből nehezen tudtam feleszmélni, ugyanis olyan széleskörű autótisztító szerek és kellékek listája nézett rám vissza a képernyőből, amilyennel még nem találkoztam: a bőrápolótól kezdve a bogároldón át, egészen az üvegtisztítóig mindennemű terméket megtaláltam ott, ami hozzásegíthet ahhoz, hogy autómosás közben is hódolhassak a zenehallgatási szenvedélyemnek.

A bőséges termékválaszték mellett maga az eljárás is szimpatikus volt számomra: a hagyományos autómosás ugyanis nagyjából 130-140 liter vizet igényel egy pár perces mosási program esetében is, amely igencsak megterheli a környezetet, sőt, egyenesen szennyezi azt. A víz nélküli autómosásnál nem kell a tíz körmünket lerágnunk, hogyha a természet védelme is fontos számunkra: az autó hatékony tisztítása ugyanis nem igényel egyetlen vízcseppet sem. Elegendő hozzá például, a safety wash termékeit használnunk, és máris ragyoghat az autónk: csupán egy kis vízmentes tisztítószert kell permeteznünk a megtisztítani kívánt felületre, majd egy száraz törlőkendővel eloszlatni a permetezéstől keletkezett vékony réteget, és a csillogástól már meg sem tudunk szabadulni.

Mindezt most már tapasztalatból mondom, hiszen már safety wash termékhasználónak mondhatom magam. Külön örömmel tölt el, hogy végre autómosás közben sem kell megválnom a zenehallgatás élvezetétől, illetve, hogy az autóm voltaképpen makulátlanabb lesz a vízmentes autómosás technikától, mint a klasszikus, vizet felhasználó eljárási módtól. Ez már csak azért is egy pozitív dolog, mert így környezettudatos módon varázsolhatom tisztává az autómat. A nanotechnológiával működő safety wash tisztítószerek valóban korszerű megoldást kínálnak a jármű ápoláshoz. Miután kipróbáltam a vízmentes autómosást, el sem tudnék képzelni jobb eljárást a tiszta autó eléréséhez!