Potyautas az autó tetején

Az év legjobban várt időszaka számunkra mindig a nyár. Azonban korántsem a kései sötétedés, a 40 fokos kinti hőmérséklet, vagy a szúnyog-invázió miatt várjuk ennyire az eljövetelét. Izgatottságunkra a válasz egyszerű: ekkor megyünk fesztiválozni. Általában két zenei fesztivál szokott beleférni egy nyárba, de ez a szám sajnos képlékeny: függ pl. a baráti társaság kapcsolati helyzetétől, továbbá pénztárcánk vastagságától is.

Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy az említett két nehezítő tényezőn kívül szembetaláljuk magunkat egy olyannal is, amely gyakorlati megoldásért kiált: előző nyáron ugyanis – ismeretlen okokból – nem fértünk be hárman a kocsiba.

Jó, ez így nem igaz: mi elfértünk, hiszen nem szedtünk magunkra plusz kilókat, csak a cuccaink lógtak ki éppen az autóból. Mivel hármunk közül csak egyikünk rendelkezett gépjárművel, így nem volt mit tenni: mielőbb be kellett szereznünk egy tetőboxot.

Együttes erővel – némi vitázással tarkított tanakodás után – az autofelszerelesek.hu nevű oldalról kiválasztottuk azt a tetőboxot, amelyet a jármű típusához leginkább megfelelőnek találtunk, hogy véletlenül se terheljük még tovább az egyébként is túlzsúfolt autót, aztán hozzá is láttunk a gigászi munkálatokhoz.

Tiszta szerencse, hogy a CAM Camtek323 antracit felszerelése nem jelent különösebb kihívást, még az olyan amatőr szerelők számára sem, mint mi: voltaképpen kevesebb, mint 1 óra alatt megvoltunk vele.

A több mint 300 literes csomagteret biztosító tetőbox 50 kg-os teherbírással rendelkezik, és a lehető legbiztonságosabb szállítás fenntartása érdekében három ponton is záródik. Nem hittünk a szemünknek, amikor végig néztük, ahogyan a kimaradt, 2 nagyobb bőrönd is simán belefért a tetőboxba.

Útközben azért tartottunk attól egy kicsit, hogy váratlanul elhagyjuk majd a fejünk fölül az újonnan beszerzett kiegészítőt, de szerencsére ez nem így lett: a rögzítése hagyományos, U alakú vassal történik, így feleslegesen aggódtunk az esetleges elhagyástól.

Amitől viszont nem tartottunk, az bekövetkezett: a fesztivál ideje alatt megpróbálták feltörni a tetőboxot. Valószínűleg, csak tréfás szándék vezérelhette az elkövetőket, mivel magát az autót teljesen érintetlenül hagyták. A barátokkal az volt a koncepciók, hogy – némi alkoholos ital elfogyasztása után – a tettesek biztosan valamilyen furcsa csónaknak nézték újonnan vásárolt felszerelésünket, és nem tudtak ellenállni a fürdési ösztön kényszerítő erejének.

A tetőbox azonban kiállta a bűncselekmény próbáját is: a betonbiztos rögzítésnek köszönhetően sem kiszedni, sem pedig kinyitni nem tudták a vízbe vágyódó delikvensek.

Csak ajánlani tudjuk mindenkinek az autofelszerelesek.hu-t, akinek valamiért nagyobb kapacitású csomagtérre van szüksége: legyen szó akár zenés fesztiválról, akár egy hosszabb, külföldi útról, vagy költözésről, a tetőbox segítségével bármelyik könnyedén kivitelezhető.

Nem kell aggódni sem a csomagok épségéért, sem pedig a rögzítés megbízhatatlanságától: bármit is pakolunk a kibővített, fejünk fölötti csomagtérbe, biztosak lehetünk abban, hogy benne is marad.

Persze, ha fesztiválra vagy más szórakozási helyszín meglátogatására szánjuk el magunkat érdemes meggyőződni arról, hogy megfelelően bezártuk-e a tetőboxot.

Mindenesetre, azért jól véssük az eszünkbe a kinyitási folyamathoz szükséges instrukciókat: ha ugyanis a tolvajoknak nem sikerült feltörnie, akkor mi sem fogjuk tudni.