A zene mindig tud segíteni

Valószínűleg mindenki megtapasztalta már azt, hogy a zenének milyen ereje van. Egy jól megválasztott zenei stílus és dalszöveg szinte mindenképpen hangulatunkat le tudja írni. Ennek köszönhetően bármilyen élethelyzetben is legyünk meg tudjuk találni azt a fajta zenét, ami lelket önt belénk, megnyugtat vagy éppen motiválni tud.

Amikor megtaláltam a saját zenei stílusomat, akkor onnantól kezdve nem is volt számomra kérdés, hogy amikor csak alkalmam adódik rá zenét fogok hallgatni. Így, ha munkába megyek, sétálok az utcán, otthon takarítok vagy főzök akkor a háttérben mindig szólnak a kedvenc zeneszámaim. Munka közben viszont ez nem kivitelezhető.

Emlékszel még a legelső munkámra, ami egy diákmunka volt. Még gimnazista koromban vágtam neki a munka világának, mert tudtam, hogy ha szükségem van valamire, akkor sokkal jobb, ha azt saját magamnak teremtem elő. Ezért az interneten elkezdtem keresgélni diákmunkák után. Nagyon sok iskolaszövetkezetet találtam és mindegyik más-más munkákat kínált. Nem tudtam még pontosan, hogy milyen munkakörben képzelném el magam szívesen. Éppen ezért egy olyat választottam, ami könnyen elvégezhető és nem igényel nagy szakmai tudást.

Az idő előrehaladtával azonban rájöttem arra, hogy milyen területen szeretnék dolgozni. Ezután már céltudatosan kerestem a számomra megfelelő diákmunkát. Szerencsére nagyon sok olyan gyakornoki munka megtalálható az iskola szövetkezeteknél, ami kellő tapasztalatot ad a későbbi munkavállaláshoz is.

Amikor rátaláltam a TopiWork Iskolaszövetkezetre akkor egyből láttam, hogy náluk nem fog csalódást érni. Már a honlapjuk is nagyon összeszedett, könnyen átlátható és egyszerűen használható. Nagyon sok fajta munka megtalálható náluk, ezért ha még nem találkoztál a számodra tökéletes diákmunkával, akkor az ő oldalukon biztos megfogod találni. Hiszen lehetséges hogy pont itt fogod megtalálni.

A TopiWork oldalán, ha nem szeretnél hosszasan keresgélni, akkor a keresés funkciónak köszönhetően ezt az időt lerövidítheted és nem kell minden egyes munkát megnézned. Kiválaszthatod, hogy milyen munkát keresel, hol szeretnél dolgozni helyileg és azt is megadhatod, hogy milyen kategóriát belül szeretnél keresgélni. Hiszen az oldalunkon vannak alkalmi munkák, ha nem szeretnéd nagyon elkötelezni magadat. Ezen kívül találhatóak még gazdasági, műszaki, IT, otthonról végezhető, fizikai, HR és marketing, illetve egyéb ezekből be nem sorolható munkák is. Mint látható nagyon széles körben mozognak a diákmunkák ennél az iskola szövetkezetnél, ezért mindenképp érdemes lehet szétnézni a kínálatukban.

Amennyiben még ez lenne az első alkalom, hogy diákmunkát vállalsz és nem tudod hogyan írj jó motivációs levelet, kíváncsi vagy a munkahelyi etikettre vagy azért érdekelne, hogy egy állásinterjúra hogyan készülj fel és milyen kérdésekre számíthatsz, akkor a TopiWork bejegyzéseit is érdemes lehet elolvasnod. Ezekkel a témákkal mind foglalkoznak. Ezért ha kicsit járatosabb szeretnél lenni ezeken a területeken és magabiztos akarsz lenni, akkor a cikkeket ne felejtsd el elolvasni.

Ebből is látszik, hogy a lehető legtöbb segítséget próbálják adni a diákok számára. Még gyakori kérdéseket és megválaszolnak a weboldalukon, ezért ha kérdésed merülne fel, első körben ezeket érdemes lehet elolvasni.

Ha vállalatként szeretnél együttműködni a TopiWork Iskolaszövetkezettel, akkor számodra is van egy jó hírem. Az oldalukon több vélemény is olvasható cégektől, akik már velük együtt dolgoznak. Ezekből a visszajelzésekből az látható, hogy felkészültek, rugalmasak, illetve a jelöltek kiválasztásában is profi munkát végeznek. Amennyiben meg szeretnéd könnyíteni a diákmunka erő keresését és egy megbízható iskola szövetkezettel szeretnél együtt dolgozni, akkor mindenképp tájékozódj a TopiWork csapatáról. Ha őket választod, nem fog csalódás érni.