Egy családnak sem lehetetlen megtalálni a tökéletes fényképészt

A családi anekdoták szerint már-már hamarabb tanultam meg egyszerűbb hangszereken játszani, mint beszélni. Őszintén szólva, ebből nem tudom, mennyi is pontosan az igazság, de mindenesetre az tény és való, hogy valószínűleg nem véletlenül kötöttem ki egész életemben minden egyes alkalommal zeneművészeti iskolákban; ez alól az egyetem sem lett kivétel, később neves külföldi intézményekben is ösztöndíjas képzésekben részesülhettem. A hangom az menthetetlenül rossz, viszont a hangszereket tény és való, hogy jól kezelem, személyes kedvencem a hegedű. Különös egy hangszer: tapasztalatlan kezében talán a hegedű hangja a leginkább fülsértő, viszont jó zenésznél már örömkönnyeket képes csalni a közönség szemébe.

Önállóan és zenekarral is rendszeresen adunk koncerteket, rengeteg helyet bejárhattam már ennek köszönhetően; viszont az egyik legnagyobb “nyereségem” valójában vőlegényem, Dani megismerése volt – a munkában és a magánéletben is remekül sikerült megtalálnunk a közös hangot, ami pedig még jobb, hogy a családja is teljesen befogadott. A családjával is sok időt töltünk együtt, így nagy örömömre engem sem hagytak ki, amikor közös családi fotózást terveztek – már csak a megfelelő művészt kellett megtalálni.

Művészekként magas elvárásaink voltak, de egy barátunk javaslatára szerencsére megtaláltuk, hogy hol kell időpontot kérnünk, ha családi fotózás a terv. Egy munkatársunktól kaptuk a linket, elmondása szerint ő is nagyon nehezen találta meg annak idején azt, hogy kihez lenne a legérdemesebb elmenni; náluk még az is nehezítő körülménynek bizonyult, hogy két kicsi gyerekkel szerettek volna menni, és azért azt nem nehéz belátni, hogy így nem a legkönnyebb mutatvány egy jó sorozat elkészítése – de megmutatta a Szoboszlai Kriszti által készített képeket, és el kell mondjam, hogy csodás lett a végeredmény, ráadásul azt mondta, hogy maga a fotózás is nagyon jó hangulatban telt, ráadásul minden momentum gördülékenyen is zajlott az időpontfoglalástól kezdve az utómunkázott képek átadásáig.

A tökéletes családi fotózás lefoglalása nem könnyű feladat, hiszen sok ember igényeinek kell megfelelni a fotózás menetének és a kész képeknek is – és ha egy átlagos családot megnézünk, akkor szinte biztos, hogy mindenki kényes a magáról készült képekre, és nagyon nehéz mindenki tetszését elnyerni. Végül a családi közmegegyezésnek megfelelően a munkatársunk által javasolt Szoboszlai Krisztinél foglaltunk időpontot, és ugyan mindenki kicsit félve állt hozzá – mert elég ritkán állunk kamera elé -, minden aggodalmunk a lehető leginkább feleslegesnek bizonyult később.

Az időpont foglalásakor többféle csomag közül lehetett választani, nyilván ezek ezzel párhuzamosan különböző árkategóriában is mozogtak. Az alap csomagban 12 fényképet kaphat a család retusálva, sőt ezekből 4 darab kép elkészülhet fekete-fehéren is. Amennyiben az alap 12-nél még több is nagyon megtetszik és szeretnék retusálva megkapni, akkor némi plusz összeg ellenében többet is választhatnak; viszont arra érdemes figyelni, hogy amennyiben nem szabadtéri -, hanem stúdiófotózást szeretnének igénybe venni, akkor a stúdió bérlési költségét hozzá kell számolni az alapárhoz. Az alap fölött elérhető még az úgynevezett exklúzív csomag, amely a magasabb ár mellett duplaannyi, azaz 24 retusált képet tartalmaz, és ebből 7 kérhető fekete-fehér fotóként; a stúdióbérlés díja ehhez is hozzáadódik szükség esetén. A harmadik, legdrágább és egyben a legtöbbet is tartalmazó csomag a VIP, amely már egészen biztos, hogy mindenki igényét kielégíti, hiszen 30 retusált fotót kap a család, ebből 10 lehet fekete-fehér; itt pedig az ár már tartalmazza egy fő számára egy profi smink és haj elkészítését is a stúdióbérléssel. Ha pedig ez nem lenne elég, akkor egy úgynevezett fine art fotóalbum is benne van az árban, így tényleg érdemes átgondolni ezt a lehetőséget is.

Amennyiben az ideális családi fotóst keresitek, nem is kell tovább böngésznetek – a mi tapasztalataink is maximálisan jók voltak, egészen biztos, hogy a későbbiekben még visszatérünk Szoboszlai Krisztihez!

családi fotózás