Zenészként milyen vállalkozásba lehet érdemes belefogni?

Ez a kérdés igazából mindig is foglalkoztatott, de olyan nagyon mélyen soha nem mertem beleásni magamat, mert lekötött maga a zene. Aztán jött a covid és volt egy kis időm gondolkodni rajta. Míg végre aztán egy olyan ötlettel jöttem ki ebből az időszakból, amivel szerintem lehetne átütő sikereket elérni itthon, sok szempontból. Egyrészt, mert még nincs példa ilyen szolgáltatásra, másrészt, mert a zenészek körében egyébként is hiánypótló lenne. Már csak azt kéne megfejtenem, hogy milyen vállalkozási formában lenne érdemes elindítani ezt a dolgot. Csak ez nem olyan egyszerű kérdés, mindenképpen szeretném kikérni a könyvelő barátom véleményét az ügyben, mert ő mindenképpen jobban tudja, hogy milyen lehetőségeim vannak a lehető legkedvezőbb adózásra. A cégalapításhoz pedig a topcegalapitas.eu lesz a nyerő, hiszen náluk az (új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér.

Nem mondanám túl gyakorinak, hogy ilyen kedvező feltételekkel lehessen hozzájutni olyan dolgokhoz, mint mondjuk ez a cégalapítási szolgáltatás. Belegondolva abba, hogy mennyi papírmunka és tapasztalat van amögött, hogy ők pikk-pakk tudnak nekem segíteni abban, hogy legyen egy cégem, egyáltalán nem nagy összeg ez a 17 ezer forint. Sőt, tulajdonképpen nevetségesen kedvező. Nekem legalábbis jócskán megér ez annyit, hogy ne nekem kelljen minden egyes apró részletnek utána járnom a cégalapítással kapcsolatban. Hanem van valaki, egy olyan megbízható tanácsadói csapat, akik mindenről informálnak, amiről tudnom kell ebben a témakörben és felhívják a figyelmemet az esetleges buktatókra és további teendőkre.

A topcegalapitas.eu oldalát ettől még nagyon is érdemes végignézni, mert tele van olyan hasznos információkkal, amikkel szerintem nem mindenki van tisztában. Márpedig mindenképpen érdemes lenne, hiszen praktikus tudást adnak nem csak a cégalapítást és székhelyszolgáltatást illetően, hanem például abban is, hogy az adózási ügyeket illetően keressünk fel egy könyvelőt, vagy egy könyvvizsgálót.

Az meg, hogy (új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN van, már tényleg csak hab a tortán a számomra. A székhely dolgán még el kell gondolkoznom, de azt hiszem, hogy be fogok vállalni minden ilyen jellegű dolgot, amire csak azt mondják, hogy érdemes belemennem. Elvégre mégis csak ők értenek hozzá jobban, nem pedig én. Az meg, hogy ez ennyire kedvezőn megtörténhet, egyszerűen hihetetlen, nagyon boldog vagyok és alig várom, hogy tényleg belefoghassak az első saját vállalkozásom elindításába. Ha pedig már túl leszek magán a cégalapításon, mindenképpen megírom a tapasztalataimat a topcegalapitas.eu-t illetően. Mert hát nem találkozik az ember minden nap olyan lehetőséggel, hogy (új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér. És ezt szerintem nem érdemes kihagyni…