Nálam az ősz a bekuckózásé, nem a kimozdulásé

Már nagyjából két, vagy három hete nagyon őszi hangulatom van. Sokan imádják ezt az évszakot. A színeit én is szeretem, de számomra ilyenkor minden olyan… szomorkás. Rányomja a hangulatomra a bélyegét, és ilyenkor csak a zene segít. Na nem a “Szomorkás a hangulatom…” című zeneszámot hallgatom persze kizárólag. Ami azt illeti, úgy veszem észre, hogy még a zenei stílusokban is többet ingadozom ilyentájt. Az egyetlen évszak, amikor kedvem van egy ideig például lassú dolgokat, és valami melankolikusabbat hallgatni, az az ősz. Máskor sosincs erre példa.

Sokat is betegeskedem így év vége felé közeledve, és meséltem is Andor barátomnak, hogy két dolgot utálok igazán: a “taknyos”, nyirkos időjárást, és egészségügyi létesítményekbe járni. Utóbbit főleg a sorbanállás miatt. Nyomaszt az érzés, hogy ott állok a “sorstársaimmal”, akik emlékeztetnek rá, hogy mennyire kiszolgáltatottak vagyunk, például a frontoknak, az időjárásnak, és úgy általában: az évszakoknak. Szóval én is gyakrabban megbetegszem ilyenkor. Ezt is jó volna valamilyen módon megelőzni.

Andornak szerencsére volt megoldása mindkét bajomra: a Prevenció Patikából on-line is rendelhetek. Ki sem kell mozdulnom. Például vitaminokért, vagy ha tényleg sürgetően kéne valami. A kozmetikai dolgokról nem is beszélve, amik szintén jobban fogyó termékek. Hideg szél, és annak következményei, brrr.

Rá is kerestem tehát a Prevenció Patikára, a Facebook szerint ők “Magyarország egyik leggyorsabb online gyógyszertára”, és mindenhová szállítanak. A készleteik egészen kimerítőek számomra, de nem hiszem, hogy bárki akadna, aki ne találná meg a saját szükségleteinek megfelelőt. A vitaminok mellett én az első rendelésemkor még savlekötőt is tettem a “kosárba”. Ilyen termékekből például többféle volt náluk, mint ami a mellettünk lévő, közeli gyógyszertárban van. Illetve itt, ami van is, mindig gyakrabban elfogy. A webshopban viszont minden elérhető volt.

A Prevenció Patika szlogenje, a nevük nyomatékosítását szolgálja: a “Betegség Megelőzés Szakértője”, és pont ez az, ami miatt szerintem én is visszatérő vevő leszek. Ha már így felhívták a figyelmemet rájuk. Rengeteg kellemetlenségtől óvhatom meg magam, ha a még inkább esővel és hideggel súlyosbodó időben inkább tőlük rendelek majd. Nemcsak fájdalom- és lázcsillapítót, ami ebben az évszakban a legjobban fogy itthon, de úgy döntöttem, hogy akkor már tényleg nagy hangsúlyt fogok fektetni a megelőző készítményekre.

Az első böngészés alkalmával, az oldalukon számos akciót is találtam, de bizonyos rendelési összeg felett a kiszállításért sem kell külön fizetni. Akinek a futár nem megfelelő, mert mondjuk nem tartózkodik velem ellentétben otthon, az csomagpontra is kérheti a rendelését. Az ottani, helyszíni átvétel, a futár kihagyásával Szegeden lehetséges. Gondoljatok ti is szerintem a prevencióra és jusson eszetekbe, hogy ha mégis gyógyszertárba mentek: fontos a megfelelő távolságtartás másoktól. Inkább rendeljetek és akkor nem lehet baj!