A napelem hozzájárulhat az ingatlan kedvezőbb energetikai besorolásához

Emlékeztek, mikor írtam a napelemekről? Ide kattintva tudjátok ezt elolvasni: https://magozottcseresznye.hu/a-4-kw-napelem-rendszer-ar-zene-a-fuleimnek/ .

Azóta kiderült, hogy ezek a napelemek nem csak a kevesebb fogyasztás eléréséhez jönnek jól, ezeknek köszönhetően az ingatlanunk besorolása sokkal kedvezőbb lehet az energetikai tanúsítvány lekérésekor.

Az energetikai tanúsítvány megmutatja, hogy energiafelhasználás szempontjából az ingatlanunk hol helyezkedik el az AA++ és JJ közti skálán. Az AA++ a minimális energiaigényű lakásokat jelenti, a JJ pedig a kiemelkedően rossz kategória. Szerintem elég kevés JJ besorolású ingatlan van már, hiszen egy ideje már csak olyan ingatlanokat lehet építeni, amik minimum CC besorolásúak, azaz korszerűek. Az ennél jobb BB besorolást pedig már azok az ingatlanok kapják, ahol az energiaigény közel nulla, az ennél is jobb ingatlanok pedig az AA, AA+ és a már említett AA++ kategóriába esnek.

A napelem például jó lehet az energetikai besorolásban való feljebb jutáshoz is, hiszen ezzel korszerűsödik a lakás.

Az energetikai tanúsítvány egyébként igényelhető az e-tanusitas.eu oldalon is. Egy internetes megrendelés vagy egy telefonhívás elég ahhoz, hogy kijöjjenek a cég munkatársai és elvégezzék a minősítést, majd kiállítsák a tanúsítványt.

A cégtől kiküldenek egy szakembert, aki megnézi a fűtési rendszer korszerűségét, a lehűlő felületeket, a vízmelegítő rendszert és a nyílászárók minőségét, majd az ezek állapotára vonatkozó adatokat elküldi a cégnek, akik ki is állítják a tanúsítványt, amit kipostáznak.

Sokan nem tudnak róla, hogy ez az energetikai tanúsítvány például az adás-vételhez kell, de néhány EU-s pályázathoz is be kell adni. Mivel ennyire nem tudják az emberek, hogy mi ez és mire való, az e-tanusitas.hu oldalon felismerték, hogy akkor igényelik az emberek, mikor S.O.S szükség van rá.

Éppen ezért innen 24 óra alatt kiküldik az energetikai tanúsítványt, de ha ennél is sürgősebben kell, akkor 12 órán belül a dokumentum számát már SMS-ben is kiküldik.

Egyébként az olyanoknak, akik kedvelik a zöldebb megoldásokat, nem is kell postán kérniük a dokumentumot, azt e-mailben is ki tudják küldeni.

Szerintem ez a cég nagyon jól és gyorsan dolgozik, mindenkinek csak ajánlani tudom őket Az egyik barátom, akivel még a zeneiskolában ismerkedtünk meg, 2 nappal az adás-vételi szerződés aláírása előtt tudta meg, hogy szükség van erre a dokumentumra, és akkor találtuk meg az e-tanusitas.hu céget.

Itt nagyon gyors és gördülékeny az energetikai tanúsítvány kiállítása, nem bonyolítják túl, igyekeznek mindennel gyorsan elkészülni, hiszen tudják, általában mennyire sürgősen kell ez a papír.

Örültünk nagyon, hogy megtaláltuk ezt az oldalt, így nem kellett eltolni az aláírást, így időben el tudták adni a lakást, még mielőtt végleg külföldre költöztek.

Egyébként ez a cég országszerte vállalja az energetikai tanúsítvány kiállítását, a felmérést, ezért nem kell aggódnia annak sem, aki nem a fővárosban él, hiszen ott is van lehetőség ennek a tanúsítványnak az elkészíttetésére.

Elég jó cég ez az e-tanusitas.eu, hiszen bárhova kimennek a szakembereik, lehet velük beszélni, minden kérdésre kedvesen válaszolnak és igyekeznek mindig olyan megoldást találni, ami mindenkinek megfelel. Igyekeznek a helyzet sürgősségéhez mérten meggyorsítani a folyamatokat, így tényleg 1-2 napon belül már a megrendelő kezében lehet a kész energetikai tanúsítvány, ami szerintem nagyon gyors.

Szerencse, hogy az ügyvéd időben szólt, így a barátomnak is volt ideje lebeszélni a részleteket és megszervezni a találkozót. Azt mondta, hogy a szakember is sietett, nem ragadt le, gyorsan és profin végezte a munkáját. Szóval, ha valaha nekem is energetikai tanúsítványra lesz szükségem, már tudom, melyik céget fogom keresni.