A metált csak hallgatni lehet szerintetek, vagy vágni is?

A nyolcvanas években voltam gyerek. Az utcánkban két táborra oszlott a kölyöksereg, „diszkósokra” és „metálosokra”. Csereberéltük a kazettákat, adtuk-vettük a posztereket. Ha sikerült megszerezni a kedvenceinket ábrázolókat, végigtapétáztuk velük a szobánk falát.

Én szívesebben hallgattam Madonnát, mint Iron Maident, szóval inkább a „diszkósok” táborát erősítettem, mint a lányok általában. Sokáig azt sem tudtam mit jelent a heavy metal és emlékszem mennyire meglepődtem, amikor megtudtam, hogy nehézfémet. Több metált azóta sem hallgatok, de azért sokat bővült és változott a zenei ízlésem.

A budapesti székhelyű Acélpartner Kft elsősorban lángvágással, plazmavágással és szemcseszórásos felülettisztítással foglalkozik. Azt nem tudom, hogy a metál, mint olyan a zenei ízlésükben is jelen van -e, de több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek. Az általuk alkalmazott technológiák folyamatosan fejlődött a vevői igényeknek és a fémfeldolgozási trendeknek megfelelően. Ha felkeressük a https://acelpartner.hu/plazmavagas weboldalt, sok hasznos információt tudhatunk meg róluk.

Gépparkjukat is folyamatosan bővítették és olyan berendezésekre tettek szert, amelyekkel országszerte egyedülálló technológiákat tudnak alkalmazni. A CNC vezérelt láng- és plazmavágáson kívül tevékenységeik között megtalálható még az acélszerkezet gyártás, hegesztési gyök előkészítés, CNC gépi forgácsolás és különféle lemezlakatos munkák is.

Lángvágással szerkezeti és enyhén ötvözött acélokat dolgoznak fel, megadott táblamérteben és lemezvastagságban. Az ilyen típusú munkákra 3 db CNC vezérlésű gép áll rendelkezésre. Ennek köszönhetően széles körű a kapacitás a rendelések feldolgozására, és a rövid vállalási határidőre, hogyha sürgős megbízások esnének be a megrendelések közé.

Plazmavágással már a szén- és az erősen ötvözött acélokat vágják, szintén megadott vastagságban és táblaméretben.Plazmavágó gépeiken rotációs fej található, ezekkel széles körűen tudnak mindenféle vágási technikákat alkalmazni, mint a merőleges, vagy ferde vágás, esetlegesen a felületek jelölése, írása.

Az alkatrészek feldolgozását minden esetben a felületek megtisztítása követi, elsősorban kézi köszörűvel, majd úgynevezett szemcseszórásos eljárással. ez affélét utómunkálat, amellyel eltávolítják a vágási nyomokat, illetve a korróziót, hogy szép, esztétikus felületet hozhassanak létre.

Ezeken kívül kereskedelemmel is foglalkoznak, melegen hengerelt durva lemezek is beszerezhetőek náluk. A vállalkozás egyik nagy előnye, hogy bőséges lemezkészletet tartanak, a honlapon részletesen feltüntetve az értékesített lemezek típusait és méretét.

Ennek következtében rövid vállalási határidőkkel tudnak dolgozni. Profi technológusaik segítenek az igényfelmérésben és az elképzelések megvalósításában. Kiválasztják és ha szükséges beszerzik a megfelelő anyagokat, elkészítik a műszaki rajzokat és végigkísérik a folyamatot az elképzeléstől a megvalósításig.

Az acélvágáson kívül vállalnak még megbízásokat az építőipari tevékenységek körén belül is. ilyenek például a különböző kőműves, lakatos és építőmesteri munkák is,de előzetes egyeztetés és igényfelmérés alapján meg lehet őket bízni különböző bérmunkák elvégzésével is.

A https://acelpartner.hu/plazmavagas linken elérhető weboldal sok információval áll az érdeklődők rendelkezésére. Részletesen mutatják be és magyarázzák el a különböző vágási eljárások közötti különbségeket, a gépeket. Ezeket időnként érdekes videókkal is alátámasztják. Nekem nagyon tetszett az weboldal menüjében, hogy az egyik pontban acél kisokos néven milyen részletesen és közérthető módon mutatják be a különböző ötvözetek fajtáit, kémiai összetételét és feldolgozásmódját. A cég bemutatásán látszik az idők során több, mint 20 év alatt felgyűlt tapasztalat és a szakértelem.

Én bátran ajánlom mindenkinek, hogy keresse fel őket, akinek acélvágással kapcsolatban van bármilyen felmerülő kérdése vagy igénye. A honlapon minden elérhetőség és információ megtalálható, technológusaik készséggel állnak rendelkezésre a vásárlók magas szintű kiszolgálására és megelégedésére.  Én azért arra is kíváncsi lennék, hogy az ott dolgozók csak vágják a fémet, vagy hallgatják is.